Over Ons

Historie

SDX BV is in 1999 opgericht door twee voormalig werknemers van een grote internationale speler op de expresmarkt en uitgegroeid tot volwaardig logistiek dienstverlener. In deze markt was indertijd vraag naar gespecialiseerde vervoerspartners voor bijzonder vervoer, bijvoorbeeld voor geconditioneerde en tijd kritische zendingen. Special Delivery eXchange V.O.F. voldeed destijds al aan deze vraag. In 2005 is één van de vennoten, de heer Nieuwenhuis, alleen verder gegaan.
De naam Special Delivery eXchange V.O.F. is overgegaan in SDX B.V. Er werd een duidelijke nieuwe koers ingeslagen. Dankzij de juiste scholing van het personeel kon SDX zich verder specialiseren in het vervoer van geconditioneerde goederen en gevaarlijke stoffen. Daarnaast kreeg regulier vervoer, zoals pakketten en pallets, een belangrijke rol in deze nieuwe koers. Anno 2016 is SDX uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale vervoersmarkt van hoogwaardige, geconditioneerde en gevaarlijke stoffen zendingen. Door het aanbieden van aanvullende diensten zoals advies, verpakkingen, conditioneren, opslag, verpakken en labelen, heeft SDX zich ontwikkeld tot een volwaardig logistiek dienstverlener. Hierbij staan kwaliteit en service na 15 jaar nog altijd hoog in het vaandel.

Met ingang van 1 oktober 2014 is de medische webshop op www.bio-bottle.nl online gegaan, mede dankzij door de samenwerking met Nieuw Zeeland en is er een compleet assortiment ontstaan voor de bio medische en farmaceutische branche, zoals ziekenhuizen, farmaceuten en laboratoria. Wij streven naar een compleet assortiment van diensten en producten aan te bieden die aan te sluiten op de wensen van de opdrachtgever en naar een verdere ontwikkeling in de specialisatie van de medische en voedingsmiddelen sector voor een optimale service tegen marktconforme tarieven. SDX was dit jaar wederom aanwezig op het NVKC congres met nieuwe bio-bottle medische verpakkingen. Medio 2016 start bio-bottle in samenwerking met SDX een nieuwe vestiging in Barcelona, Spanje.

In 2016 is er een blijvende groeiende vraag naar de below-zero verpakkingen zoals de bio-freeze en de ultra-freeze complete. Door gebruik te maken van nieuwe koel en vriestechniek is het mogelijk om zonder droogijs biologische stoffen gevalideerd te conditioneren.

Voordelen zijn bijvoorbeeld; dat verpakkingen herbruikbaar zijn, ADR en IATA gekeurd en zonder droogijs de inhoud 2 tot 10 dagen onder het vriespunt houden!

Contactgegevens

Bio-Bottle Benelux

Landzigt 42

3454 PE Utrecht

info@bio-bottle.nl